Hoe wij tellen

Met de CityTraffic-methode tellen we volautomatisch en privacy proof de drukte in honderden Nederlandse en Belgische winkelgebieden door het tellen van apparaten. Wifi-signalen worden voornamelijk uitgezonden door mobiele telefoons, maar ook door tablets en laptops. De sensoren van CityTraffic meten deze wifisignalen en turven als het ware wanneer er een signaal wordt gezien. Er wordt geen verbinding mee gemaakt en het wifiadres wordt direct op de sensor gepseudonimiseerd. Door een slimme verwerkingsmethode kunnen we nauwkeurig de bezoekersaantallen en de drukte meten.

De sensoren zijn geplaatst bij ondernemers in winkelstraten en binnensteden. Zij zijn onze netwerkpartners. Met een meetbereik van 20 tot 30 meter weten onze sensoren de drukte over de gehele breedte van een (winkel)straat te tellen. Slimme toepassingen zorgen ervoor dat bewoners en personeel niet worden geteld.

Wanneer iemand wifi aan heeft staan, zendt deze een MAC-adres uit, die door onze sensoren opgevangen wordt. Dit MAC-adres wordt meteen gepseudonimiseerd in een ander nummer en naar onze server gestuurd. Daar wordt het geanonimiseerd en zijn de data niet te herleiden, te koppelen of identificeerbaar naar een apparaat. MAC-adressen verwijzen naar de hardware, naar het apparaat, niet naar een persoon. We dienen deze MAC-adressen wel als persoonsgegeven te behandelen. U kunt hier lezen hoe de CityTraffic-methode privacy proof passanten telt.

Bekijk wat we tellen

CityTraffic telt sinds 2010 volautomatisch passanten in de belangrijkste winkelstraten van Nederland en België.

Dankzij onze hoogwaardige techniek meten wij niet alleen hoe druk het is, maar ook hoeveel unieke bezoekers er zijn in een winkelstraat, hoe lang zij verblijven, hoe zij lopen en hoe vaak zij terugkomen.

Op basis hiervan leveren wij diverse rapportages.

Wat kost het

De data van de telsensoren kunt u in allerlei verschillende formaten ontvangen, per week, per dag of per maand. We leveren eenmalig of via smartabonnementen waarmee u dagelijks de data online kan inzien. U heeft al een inlog in de CityTraffic-software voor één stad voor € 399,- . Indien u in een keer meerdere steden tegelijk afneemt, zijn de kosten per stad per jaar slechts € 199,-
Neem contact met ons op en we maken een aanbod op maat. Nog nooit waren passantendata zo bereikbaar.

Schijf u in voor de nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws en veranderingen

Bureau RMC

B.2 Building
John M. Keynesplein 12-46
1066 EP AMSTERDAM
Tel: 020 653 5588
info@citytraffic.nl